top of page

Hogyan tovább? Mi várható a következő hetekben?

Cikksorozatunk eddigi fejezeteiben abba próbáltunk betekintést nyújtani nektek, hogy mi történt a Csarnok negyed egyik fontos tengelye, a Déri Miksa utca megújításával kapcsolatban azóta, hogy 2020 nyarának végén sikeresen lezárult a helyi lakosságot bevonó közösségi tervezés.


Az eddig megjelent cikkekből a Józsefváros Újságnak köszönhetően készült egy remek összeállítás, de ha esetleg bővebben olvasnátok a fejlesztésről, akkor itt az oldalon a Hírek menüpontban megtehetitek!És most hogyan tovább? A terveink szerint a felújítás kivitelezése ősz elején elindulhat. Most a hatóságokkal való egyeztetés folyik. Amint ez a folyamat lezárult, a jóváhagyott terveket bemutatjuk nektek.


Eközben jelenleg azon dolgozunk, hogy az általatok korábban megosztott ötletekre alapozva olyan eseményeket szervezzünk a nyár folyamán, amik kicsiknek és nagyoknak egyaránt kikapcsolódást nyújthatnak, és lehetőségetek lesz megismernetek a szomszédaitokat.


A koronavírus-járvány miatt sajnos türelemmel kell lennünk, pedig mi is legalább annyira vágyunk a szabadba, mint ti. Addig is arra gondoltunk, hogy az elkövetkező bő 1 hónapban olyan témákról beszélgessünk, amelyek megmutatják, hogy milyen sokféleképpen lehet helyiként aktívan részt venni a köztereink alakításában és a közösségek formálásában.


Többek közt szó lesz arról, hogy

- hogyan válik a térből hellyé egy utca az ott élők számára,

- mi az a nagyon misztikusan hangzó taktikai urbanizmus,

- vagy milyen alulról jövő kezdeményezések teszik élhetőbbé és szerethetőbbé a városainkat.


Ha nem szeretnétek lemaradni a programokkal kapcsolatos hírekről és a Déri Miksa utca felújításához is szorosan kötődő közösség- és városfejlesztő megoldások megismeréséről, iratkozzatok fel a hírlevelünkre!


Comments


bottom of page