top of page

Fókuszban: fenntartás, funkciók, hangulat

A második tervezési alkalom egy sokkal kötetlenebb beszélgetés és alkotás volt 3 asztalnál, de akadtak olyanok is, akik egyedül vagy barátaikkal gondolkodtak azon, hogy milyen legyen a Déri utca. Sok olyan lakó eljött, aki már az első alkalmon is részt vett, de új érdeklődők is érkeztek.


Az első asztalnál a Rév8 egyik munkatársával lehetett ötletelni azon, hogy milyen funkciókat látnának szívesen a sétányon a résztvevők. A fantázia beindításához rengeteg inspirációs fotó hevert az asztalon, és ezeken érdekes utcarészletek szerepeltek a nagyvilágból. Mindenki kapott egy térképet, ahol pontosan látszott, az utca mely részein lehet új funkciókat elhelyezni, és mik azok a keretek, amikhez alkalmazkodni kell. A lapra sokan jegyzeteltek, hogy érthetőbb legyen a rajzuk, és szemléltetésképp volt, aki felragasztott montázsszerűen egy-egy elemet azokból amit az inspirációs fotókból érdekesnek talált.


Az előző tervezési alkalmon az egyik olyan téma, ami sokakat érdekelt, a sétány fenntartása és gondozása volt, ezért ennek egy külön asztalt szenteltek a szervezők. Sokan elmondták, hogy örülnének, ha lenne egy csőszház, ahol mindig lenne valaki, aki szemmel tartja az eseményeket. Az is felmerült, hogy több lakó szívesen segítene a növények gondozásában, hiszen a leghatékonyabb az, ha minden itt lakó hozzájárul a fenntartáshoz, és felelősséget érez a sétányért.


A harmadik asztalnál kreatív megoldások születtek arra vonatkozóan, hogyan lehetne az utcának karaktert adni, mitől lesz ez az utca igazán egyedi, és más utcáktól megkülönböztethető, olyan “Déris”. A legvadabb ötletektől a legegyszerűbbekig minden elhangzott, és fel is került az asztalon lévő nagy papírra. Volt aki azt mondta, lehetne itt egy elektrotechnikai zarándokhely, amely Déri Miksa munkásságát mutatná be, de olyan is volt, aki szerint térjünk vissza a gyökerekhez, mutassuk meg milyen is volt ez az utca régen.
Comments


bottom of page