top of page

Na és akkor hova kerüljön a pingpongasztal?

Július 23-án, csütörtökön már mindenki rutinosan érkezett és 17:30-kor hirtelen megtelt a JEK kertje lakókkal, ahol három asztal várta őket. A Rév8 készített egy nagy térképet, amin jól látszott, hogy pontosan hova lehet elhelyezni a különböző új funkciókat a sétányon. Ebből egy-egy kikerült az asztalokra, továbbá egy lapon szerepeltek azok a funkciók, amelyek az előző alkalmon felmerültek. Majd elindult a beszélgetés, hogy ki mit szeretne ezekből elhelyezni és hova. Azok, akik pedig a parkolásról szerettek volna többet megtudni, Rádai Dániel alpolgármesterrel és Csete Zoltánnal, a Rév8 munkatársával beszélgettek forgalomtechnikai kérdésekről. Akik első alkalommal vettek részt a tervezésen, a paravánokon láthattak egy kis összefoglalót az előző eseményekről, illetve általában a közösségi tervezés folyamatáról.


Az asztaltársaságok közösen eldöntötték, hova tennének padot, pinpongasztalt, párakaput, szökőkutat vagy éppen trambulint. Majd mindegyik csoport átvándorolt a másik csoport asztalához és megnézte, hogy ők milyen eredményre jutottak. Végül mindhárom csoport látta az összes tervet, amelyekről elmondható, hogy volt néhány eltérés, de nagyjából hasonló elképzelések születtek. Majd a facilitátorok megkérték az asztaltársaságokat, hogy mondjanak egy-egy olyan elemet, amely mindenki tervén szerepelt. Ezek pedig felkerültek a Rév8 által készített gyönyörű makettre. Azok az elemek, amelyeknél nem volt teljes egyetértés, nem kerültek fel, de természetesen a tesztnapon még lehet módosítani az elrendezésen.


Végül mindenki a makett felett és mellett diskurált arról, mitől lehetne még egyedibb az új sétány. Felmerült, hogy készülhetne szobor Pege Aladár nagybőgő művészről, aki a Víg utcában lakott. Mielőtt mindenki szélnek eredt, még készült egy vicces csoportkép is a résztvevők egy részéről és a szervezőkről.


Senki ne felejtse el, hogy a folyamat még korántsem ért véget! Augusztus 8-án tartjuk a Tesztnapot, ahol felrajzoljuk az új sétány helyét, viszünk pinpongasztalt és mindent ami kell, hogy jobban el tudjuk képzelni térben az egész tervet. Lesznek gyerekprogramok, pici zene és ami legérdekesebb lesz talán, hogy le lesz zárva az utca a forgalom elől, és parkoló autók sem lesznek.


Comentarios


bottom of page