Szélesebb járda, fél egészség!

Az elmúlt két-három hónapban aki tudott, otthon maradt és ha mégis kimerészkedett az utcára, akkor viszonylag kevés emberrel találkozott. A járványnak köszönhetően az utcák elég kihaltak és üresek voltak. Viszont a kijárási tilalom végével egyre több ember mozog az utcán. Sokszor hiába próbáljuk betartani a 1.5-2 méteres távolságot a járdán, mivel ez lehetetlen. A Dériben is vannak olyan szakaszok, ahol az 1 métert sem éri el a járda szélessége, és ha véletlenül szembe találjuk magunkat egy babakocsival, akkor gyorsan bevetődünk két parkoló autó közé, vagy felkenődünk a falra.A jelenlegi helyzetnek nagyon komoly üzenetei vannak a budapestiek számára. Az egyik, hogy vegyük észre, milyen fontos számunkra az, hogy egy olyan városban éljünk, ahol szabadon mozoghatunk, sétálhatunk. A szabad mozgás alatt itt nem a szabad kijáráson van most a hangsúly, hanem a tágas, távolságtartásra és biztonságos közlekedésre alkalmas közterekre a lakóhelyünk közvetlen környezetében.

A biztonságos és kényelmes gyaloglás elősegítése a járvány utáni újrakezdésnél is új lehetőséget teremthet a környékünk felfedezésére, megismerésére és a szorosabb helyi kapcsolatok kialakítására. Ezek pedig mind-mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a jövőben otthonosabban tekintsünk a saját utcáinkra, közterületeinkre.

A Déri Miksa utca közösségi tervezésénél fontos, hogy ezekre a szempontokra is figyeljünk majd, annak érdekében, hogy egy egészségesebb utcában éljünk és dolgozzunk.


Forrás: https://jarokelok.blog.hu/2020/04/04/sosem_volt_meg_ekkora_szukseg_egeszseges_utcakra_mint_most?fbclid=IwAR1LEVY5q2bLN3EyeUF-W2zkvzEKTWKEbc8dIVotciCmgZJEyeRTD4Zr3f0

© 2020 Rév8 Zrt. | Minden jog fenntartva       IMPRESSZUM      ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ     SÜTIK KEZELÉSE

  • Facebook