top of page
deri_1800x1200_web_cover_0610-04.png

Mindenkinek köszönjük a türelmét a felújítás ideje alatt és reméljük, hogy a kész utca kárpótol titeket az építkezés okozta kellemetlenségekért! Ha bármi kérdésed van a Déri Miksa utcával kapcsolatban, írj az info@rev8.hu email címre, vagy hívd a +36203326163 telefonszámot munkanapokon 9-16 óra között.

Kivitelező:

Pannon Park Forest Parkfenntartó és Parképítő Kft.

Műszaki ellenőr: Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt.

Lebonyolító: Rév8 Zrt.

A Déri Miksa utca a TÉR_KÖZ 2018 pályázat részeként valósult meg.

Így zajlott a kivitelezés

A Déri Miksa utca felújítása 2022. június 20-án indult, a Nagy Fuvaros és a Fecske utca közötti szakasz lezárásával. Az építkezés 5 hónapig tartott, ez idő alatt teljes hosszában megújult az utca.

Az építkezés elején minden egymást követő héten lezárásra került egy-egy utcaszakasz. Körülbelül július közepére a teljes utca lezárásra került a Nagy Fuvaros utca és a Német utca között. Először a leendő sétányon kezdődött el a munka. A bontást követően kialakították a hatalmas növényágyások helyét, amiket öntött beton szegélyek jelöltek. A Nagy Ho-ho-ho horgász játszótér átalakításának is nekiállt a kivitelező ezzel egyidőben. Elbontották a régi útalapot, és a helyére elkészítették a csőszház és a pergola alapozását. A sétány teljes területén a közvilágításhoz és az öntözőrendszer gerincéhez szükséges vezetékeket is lefektették. A Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ kerítése beljebb került, ezzel kiszélesedett az előtte lévő tér, így már lehetett látni, hogy mekkora lesz majd az új sétány. Az utcaszakaszon a bontás után a parkolóhelyek és a növényágyások szegélyeinek kijelölése következett. 

 

Augusztus végére megépült a csőszház könnyűszerkezetes váza, és elkezdődtek a belső munkálatok, ami során kialakították a két nyilvános mosdót, és a raktárhelyiséget, ami a csőszök hadiszállása lett. Az Auróra és a Fecske utcai kereszteződés nyomvonala is kirajzolódott már. Megérkeztek a vadonatúj ülőbútorok is, mind a 4 nyugágy, 7 ülőke, 2 asztal és a hozzájuk tartozó lócák, a sakkasztal 2 széke és 12 pad. Szeptemberben eljött a várva várt pillanat, és elkezdték lerakni a végleges burkolatokat. Így a járdára világos térkövet, a parkoló helyeknél pedig újrahasznosított bazaltköveket tettek le. A kerékpártámaszok is a helyükre kerültek a kereszteződéseknél, az utcaszakasz széles járdáira, a sétány széleinél illetve a rendelőintézet bejáratához. Látványos volt a pergola érkezése, amit a helyszínen hegesztettek össze. Ezek után igazán felgyorsult a munka: a helyükre kerültek a kandeláberek és az új függesztett közvilágítás, a kereszteződések sötétebb színű, figyelemfelkető burkolatot kaptak, és a legtöbb járdaszakaszt már az új térkő borította. 

Októberben feltöltötték földdel a növényágyások helyét, és nem kellett sokat várni rá, hogy megérkezzenek a növények és a fák az utcába. Eközben a sétányon kihelyezték a trambulinokat, és elkészült az alattuk lévő gumiburkolat, meglettek a fitnesz eszközök is, az úttestet pedig leaszfaltozták. A sétány esőkertjeinek speciális rétegrendjét is kialakították, hogy el tudja vezetni a hirtelen csapadékot. Nagyon vártuk már, és végül novemberben elkezdődött a rengeteg növény elültetése, ami 1327 darab cserjét, talajtakarót és kúszó növényt; 1773  darab díszfüvet,  és 7178 darab évelő növényt jelentett. 

Az utolsó simítások között leterítették mulccsal a növényágyásokat, kikerültek a mogyorófából készült ideiglenes kerítések, kész lett a sétány térkőburkolata és a csőszház belső terei. A trafóházra egy egyedi falfestést készítettünk, ami megmutatja, hogy milyen részekből áll a trafó, és mi a szerepe az áramellátásban. Minden bútor, hulladékgyűjtő és KRESZ tábla a helyére került, a homokot beseperték a térkő hézagaiba, és a játszótér kerítése is elkészült. Így már nem volt más hátra, hogy átadjuk a megújult Déri Miksa utcát!

Elkészült a Déri Miksa utca

A Déri Miksa utca Fecske és Német utca közötti szakasza ismét szabad az autósok és kerékpárosok számára. A Déri Miksa utca sétánya, a Nagy Fuvaros és Fecske utca közötti szakasz pedig gyalogos zóna, azaz a kerékpáros és gyalogos áthaladás megengedett, de gépjárművel nem szabad behajtani erre a részre.

Esemenyek

Gyakori kérdések és válaszok

Mivel egy utca felújítás olyan soktényezős folyamat, ami az utcában és a környéken lakókat is érinti, készítettünk egy fogalomtárat, ahol az építkezés kapcsán felmerült kérdésekre adunk választ.

 • Kérdésem van, kihez fordulhatok?
  Ha bármi kérdésed van az építkezéssel kapcsolatban, írj az info@rev8.hu email címre, vagy hívd a +36203326163 telefonszámot munkanapokon 9-16 óra között.
 • Mikor indul az építkezés?
  A Déri Miksa utca felújítása a 2022. június 20-i héten indul, a Nagy Fuvaros és a Fecske utca közötti szakasz lezárásával. A pontos dátumról hírlevelet küldünk, és megosztjuk a Megújuló Déri Miksa utca Facebook csoportban. A hírlevélre itt lehet feliratkozni.
 • Meddig tart az építkezés?
  Az építkezés várható befejezése 2022. ősz.
 • Hol parkolhatok az autómmal?
  A lezárások alatt gépjárművel behajtani a munkaterületre nem szabad, valamint parkolásra sincs lehetőség, ezért kérjük, hogy autóval álljatok el a lezárt szakaszokról. Az utca teljes lezárása alatt (várhatóan július és október között) a mélygarázsok sem lesznek megközelíthetőek, ezért kérjük időben álljatok ki a mélygarázsból. A környező utcákban lesz lehetőség parkolni, és előfordulhat, hogy kicsit messzebbről kell majd hazasétálni. Előre is köszönjük a türelmeteket!
 • Hogyan jutok be a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központba?
  A rendelő az Auróra és a Nagy Fuvaros utca felől érhető el.
 • Be lehet menni a Ho-ho-ho-horgász játszótérre?
  A Ho-ho-ho-horgász játszótér a felújítás ideje alatt zárva tart. A leközelebbi játszótér a Német utcában, a Mátyás téren és a Rákóczi téren található.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

bottom of page