asset_mi-is-ez-terkep.png

Így újul meg a Déri Miksa utca

A közösségi fórumok egy jól előkészített tervezési folyamat állomásai. Ahogy az ábrán is látható, sok szempontot kell figyelembe venni, összehangolni. Nemcsak a lakókat kérdezzük meg, hanem azokat is, akik itt dolgoznak vagy valamilyen vállalkozást működtetnek. Feltérképezzük, hogy pontosan hol milyen vezetékek futnak, lehet-e oda fát ültetni például? Minden információt, véleményt begyűjtünk, majd rendszerezzük őket és újra megvitatjuk veletek. Amikor megszületett a terv, akkor tartunk egy tesztnapot, ahol közösen megépítjük és kipróbáljuk, milyen teret képzeltetek el. Ha kell, picit igazítunk rajta. Mindezek alapján születik meg a végső terv, és megkezdődik a kivitelezés.

asset_folyamat-reszletes.png

Ne maradj le semmiről!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

A Déri Miksa utca felújítása

Merre tovább Déri Miksa?

Vannak, akik csak átsétálnak rajta, vannak, akik megérkeztek és vannak, akik eltévedtek. Vannak, akik fodrászhoz igyekeznek és vannak, akik a játszótérre. Van, aki lassan, meg-megállva sétál és van, aki biciklin robog a Kesztyűgyárba. Van, aki itt lakik és van, aki csak látogatóba érkezett a haverokhoz. Az Auróra utca sarkán a rendelőnél mindig nagy a jövés-menés, parkoló autók keresik a helyüket. Mindenkinek van valami dolga, de most álljunk meg itt egy kicsit. Vajon minden úgy van jól, ahogy van?

Kevés a kuka, nagy a zaj, lehetne több fa és pad. Sőt lehetne itt tekepálya vagy akár egy trambulin is, és elefántok is szaladgálhatnának. Jó ez túlzás, de az biztos, hogy sokkal jobb lehetne ez a hely, mint most!

Már így is sok ötlet és javaslat érkezett, hogy lehetne jobb, de beszéljük meg és legyen ez egy olyan hely, ahol mindenki tudja, hogy mi miért van úgy, ahogy van. Mert persze legyen több fa, de akkor mi lesz a parkoló autókkal? Meg persze legyen több kuka, de ha az emberek nem dobják bele a szemetet? Legyenek padok, de fából vagy fémből? Az új virágágyásokat ki fogja gondozni? Inkább térkő legyen vagy beton? A biciklisekkel is mi lesz? Na és a gyerekek?

A Déri Miksa utca egy ritka jó adottságú utca, rövid sétára a nyüzsgő belvárostól. Tágas, napsütéses, régi és új idők épületei váltakoznak rajta, amitől olyan józsefvárosi. Ezekkel az adottságokkal élni kell! Arra szeretnénk kérni a Déri Miksa utca lakóit, hogy szálljanak be a tervezési folyamatba, legyen ez a hely a tiétek, a miénk!