LÁTVÁNY_fejléc.jpg

Nézzük a terveket!

A Déri Miksa utca tervezésekor a Józsefvárosi Önkormányzat célja az volt, hogy egy olyan sétány jöjjön létre a Csarnok negyedben, amit a lakók és az itt dolgozók a sajátjuknak éreznek és büszkék rá, ezért egy többlépcsős folyamatban, az itt élőkkel közösen készítette el a felújítás terveit.

Fontos szempont volt a tervezésnél az is, hogy egy olyan köztér jöjjön létre, amely a klímaváltozás hatásaira hosszútávú megoldásokat kínál. A csapadékvíz egy részét nem a csatornába vezetjük, hanem a zöldfelületekre, ezzel növelve a talaj vízháztartását, mely párologtatásával hűti a várost, és csökkenti az öntözés szükségét. A világos útburkolat kevésbé melegszik át nyáron, ezen kívül párakapu és ivókút is lesz majd az utcában, hogy a hőség elviselhetőbb legyen.

A korábban tervezett dézsás fák helyett 59 db talajkapcsolatos fát ültetünk majd, és összesen 1360 m2 új zöldfelület jön létre. Ügyelünk arra, hogy úgy ültessünk növényeket, hogy növekedjen a fajgazdagság. Ezzel szeretnénk elősegíteni, hogy egy természetközelibb utca jöjjön létre, amely sokkal ellenállóbb a klímaváltozás hatásaival szemben.

A sárga karikában lévő ikonokra kattintva részletes leírást találtok a sétány különböző elemeiről. A fotó ikonra kattintva pedig a sétány látványterveit nézhetitek meg. Mobiltelefonon a tervrajz alatt találjátok az ikonokat.

Ne maradj le semmiről!

Iratkozz fel hírlevelünkre, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!