top of page

Megvan a nyertes kivitelező, hamarosan indul az építkezés a Déri Miksa utcában!

Utolsó fázisába ért a közbeszerzés: megvan a nyertes kivitelező és aláírták a szerződést! Arról írunk most cikkünkben, hogy pontosan mi történt az elmúlt pár hétben, és mi van még hátra.



A közbeszerzési eljárás mindig egy hosszú folyamat, amely sok adminisztratív feladattal jár. Április 25-én a Költségvetési és Pénzügyi Bizottság eredményesnek találta a közbeszerzést, ami azt jelenti, hogy a beküldött pályázatok közül kiválasztották a nyertest. Ilyenkor az eredményhirdetéstől számított 10 napon belül van lehetősége a többi pályázónak fellebezni az eredmény ellen. Jelen esetben ilyen nem történt, ezért elindult a szerződéskötési folyamat. A hivatal előkészítette a szerződést, amit május 18-án aláírt a kivitelező és az önkormányzat.


A szerződéskötés után a kivitelezőnek be kell szereznie minden szükséges engedélyt az építkezéshez. Ilyen például az ideiglenes forgalomtechnikai terv, ami a Budapest Közútnak és a Józsefváros Önkormányzatnak is jóvá kell hagynia. Egyeztetni kell a vízművekkel, az energiaszolgáltatókkal és még számtalan más szereplővel. Ezalatt az idő alatt folyamatosan egyeztetünk majd a kivitelezővel, hogy milyen szakaszokon, milyen ütemben zajlik majd a felújítás. Szeretnénk ha minél gördülékenyebb lenne az építkezés.


Ha megvan minden szükséges engedély, megtörténik majd a munkaterület átadás-átvétel, és a szerződéskötéstől számítva 150 napja van a kivitelezőnek befejezni az építkezést. Innentől kezdve a kivitelezőtől és az időjárástól is nagyban függ, hogy melyik folyamat mikor történik majd. Az is elképzelhető, hogy az első napokban még nem lesznek látványos munkálatok. Az építkezés nagyjából tehát 5 hónapig tart majd, várhatóan ősszel átadjuk az új Déri Miksa utcát.


A kivitelezővel való egyeztetések után szeretnénk majd tájékoztatni a lakókat, hogy nagyságrendileg mi várható a nyáron. A helyszínen, itt a honlapon, a Megújuló Déri Miksa facebook csoportban is érdemes majd követni a híreket. Az egész folyamat alatt igyekszünk a lehető legnaprakészebb információkkal ellátni a lakókat, de szeretnénk a türelmüket is kérni egyben. Biztosan lesznek majd nehezebb időszakok, de reméljük, hogy a végeredmény majd mindenkit kárpótol.


Ha bármilyen kérdésed van az építkezéssel kapcsolatban írj nekünk a info@rev8.hu címre, és csatlakozz a Megújuló Déri Miksa facebook csoporthoz, ahol igyekszünk majd folyamatos tájékoztatást adni a kivitelezés aktuális állásáról.


bottom of page