top of page

Tesztnap

Az egyik legmelegebb napon tartottuk a tesztnapot, ami olyan szempontból tanulságos volt, hogy milyen fák és zöldfelületek nélkül az utca. Sokan húzódtak az árnyékosabb JEK kertjébe, és sokan jelezték, hogy valóban jobb leszw ha több fa és zöldfelület lesz majd az utcában.


A rendezvény alatt 10 és 18 óra között autómentes övezetté alakult az utca. Érdekes volt látni, ahogy az arra járó gyalogosok csak fokozatosan merték birtokukba venni az úttestet, hiszen az az autók felségterülete. Lassan azért megjelentek a bicikliző gyerekek, kismotorosok, tollasozók és volt aki a csíkos nyugágyakban napozott. Több civil szervezet is képviseltette magát az eseményen és programokkal is készültek.


Az is nagyon érdekes volt, hogy nem sok autót kellett útbaigazítani, könnyen feltalálták magukat a környék sofőrjei. A lakók, az autósok és az arra járók tehát először tapasztalhatták meg, milyen az utca autók nélkül.


Ahogy ígértük, a közös tervezési alkalmakon született terv alapján berendeztük a leendő sétányt. Ahova padokat szerettek volna a lakók székeket raktunk ideiglenesen, kikerült egy pingpong asztal, volt tollasütő, hogy mindneki kipróbálhassa a sétány új funkcióit. A gyerekek a JEK kertjében kipróbálhatták a zsonglőrködést és ugrálóvár is várta őket.


16 órakor tartottunk egy közös bejárást, és átbeszéltük a tervet, elképzeltük pontosan milyen lesz majd. Voltak ötletek javaslatok itt is, ami nagyon fontos, hiszen sok minden a helyszínen más megvilágításba került. Ezeket a Rév8 munkatársai feljegyezték és a tervek készítése során beépítik majd őket.


Kora délután roma zenészek játszottak az arra járóknak, a napot pedig Anna és S. Márton koncertje zárta.


bottom of page