Vajon milyen a Déri utca egy intézmény vagy szolgáltató szemével?

A Déri Miksa utca megújítása kapcsán a RÉV8 egy olyan mindent megelőző eseményt szervezett, melyre főleg az utcában, de tágabban a Csarnok negyedben érintett szervezetek, intézmények, közös képviselők és szakemberek voltak hivatalosak. A rendezvény formátuma a kerületben már korábban is sikerrel zajlott,  Dr. Molnár Katalin által vezetett world café módszer volt, ami korlátozott létszámban zajló kiscsoportos munkát jelent a gyakorlatban. Molnár Kata ezidáig inkább a bűnmegelőzés témakörében szervezett Police café rendezvényeket többek közt a kerületben is, most egy kicsit tágabb kontextusba helyezte az asztalok témáit a Déri Miksa utca felújítása és üzemeltetése kapcsán. De nem titkolt cél volt, hogy a közterületek rendjének kérdését, valamint a közlekedés - beleértve a parkolás - témájára is kiterjedő sok-sok felmerülő kérdést, közösen kibontsák és alaposan átbeszéljék a résztvevők. 

A 4 órás programon 4 külön asztalnál közel 30 résztvevő dolgozott a megadott témákon, ami egyfajta előzetes helyzetfeltárást és véleményütköztetést jelentett. A jelenlévők tényleg lefedték az utcában és általánosságban az érintett tématerületeket, így a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ, a Rákóczi Vásárcsarnok, a VIII. kerületi Rendőrkapitányság, a Közterület Felügyeleti Ügyosztály, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ, helyi társasház közös képviselője, a Közszolgálati Egyetem docense, helyi civil szervezetek képviselői, önkormányzati munkatársak, városfejlesztésért felelős alpolgármester, mozgásukban akadályozottak képviselői mind-mind segítették feltérképezni a kihívásokat és a megoldásokat. 

A rendezvény még a Közösségi tervezés indulása előtt, július 2-án került megrendezésre a Kesztyűgyárban. A rendezvény facilitátorának, Molnár Katának a bejegyzését itt olvashatjátok:

http://www.nyelvilektoralas.hu/deri-cafe-avagy-tervezzuk-meg-kozosen-deri-miksa-utcat/© 2020 Rév8 Zrt. | Minden jog fenntartva       IMPRESSZUM      ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ     SÜTIK KEZELÉSE

  • Facebook