top of page

Üzlethelyiség pályázat a Csarnok negyedben

Egy városnegyed akkor jó, ha van miért oda menni, úgyhogy szeretnénk ha minél több üres üzlethelyiség gazdára találna a Csarnok negyedben. Nem árulunk zsákbamacskát: az üzletek felújítást és sok törődést igényelnek, ezért most piaci ár alatt lehet kivenni ezeket a helyiségeket. Az ingatlanok Déri Miksa utca vonzáskörzetében vannak, és sok odafigyeléssel ismét szuper hely lehet belőlük! A kiadó üzlethelyiségek pontos leírását és a pályázati feltételeket megtaláljátok a csarnoknegyed.hu/uzletek oldalon.


Az egész kerületben sok olyan önkormányzati üzlethelyiség van, amelyek már évek, vagy évtizedek óta üresen állnak. A helyzetet tovább rontotta, hogy a korona vírus következtében még több üzlet és vendéglátóhely bezárt. Az üres portálok pedig meghatározzák egy utca hangulatát, amelyek sok esetben a gazdátlanság benyomását keltik.


2020 nyarán, amikor a környékbeliekkel közösen terveztük az utcát, többször szóba kerültek az üzlethelyiségek. Sokan azt mondták, hogy olyan szolgáltató egységeket látnának itt szívesen, ahol ki lehet ülni a teraszra, de nem hangosak, mint például egy pékség vagy egy cukrászda. A Déri Miksa utca megújítása nemcsak az utca kialakítására van hatással, hanem a közvetlen környezetére is. Az üzlethelyiségeknek pedig jelentős szerepe lehet abban, hogy az elkövetkező években a Déri Miksa utca és környéke milyen irányt vesz, hiszen egy városnegyed akkor jó, ha van miért oda menni.


Fotók: Schöff Gergely


A Déri Miksa utca megújításához kötődően szeretnénk, ha minél több üres üzlethelyiség gazdára találna a negyedben. Ezért a Józsefvárosi Önkormányzat megbízásából a Rév8 üzlethelyiség pályázatot hirdet Csarnok negyedben, a Józsefvárosi Gazdálkodási Központtal (JGK Zrt.) együttműködésben. A pályázat előnyben részesíti azokat, akik valamilyen módon kapcsolódnak a negyedhez és az itt lakókhoz. A pályázat beadási határideje 2022. november 30.


A pályázatban szereplő üzleteket a bérlőnek kell felújítani, ami sok munkával jár, de így a saját elképzelései szerint újíthatja fel őket. Ráadásul most a piaci ár alatt lehet megpályázni a helyiségeket. A pályázat elbírálásának két fő szempontja van: a megajánlott havi bérleti díj, illetve egy terv arra vonatkozóan, hogy milyen tevékenységet szeretne folytatni a jelentkező a helyiségben, és milyen módon kapcsolódik a pályázó az utcához és a negyedhez. A pályázatokat a Józsefvárosi Önkormányzat Tulajdonosi, Vagyongazdálkodási és Közterület-hasznosítási Bizottsága fogja elbírálni, és a legnagyobb pontszámot elérő pályázat lesz a nyertes.


Mind a 14 helyiség az utcáról közelíthető meg, alapterületük változó, 15 nm a legkisebb, és 229 nm a legnagyobb ingatlan. A helyiségek közül egy olyan van, ami alapvetően raktározásra alkalmas nagy alapterületű pince, ez a Déri Miksa utca 15. szám alatt található. Mindegyik helyiségről részletes adatlap készült, amely tartalmazza a legfontosabb műszaki adatokat és a helyiségről készült friss fotókat és dokumentációt.


A pályázható üzlethelyiségeket és a pályázat pontos leírását megtaláljátok a csarnoknegyed.hu/uzletek oldalon. Ha bármi kérdésetek van írjatok a uzletek@rev8.hu címre, vagy hívjátok a +36 20 771 7382 telefonszámot!


bottom of page